
حوزه سلامت روان؛ عزم وزارت بهداشت جدی است
دكتر سيدحسن هاشمي وزیر بهداشت گفت: "در حوزه سلامت روان ابتدا بايد نگاه مردم و مسئولين را با ارائه اطلاعات مستمر به آنها تغيير داد. همه بايد براي تقويت حوزه سلامت روان كمك كنيم. عزم وزارت بهداشت در كمك به حوزه سلامت روان جامعه جدي است و ما خود را جدا از انجمن سلامت روان نميدانيم."
دکتر هاشمی با بیان اینکه عزم وزارت بهداشت در كمك به حوزه سلامت روان جامعه جدي است ، اظهار امیدواری کرد که با مشارکت فعالانه انجمن سلامت روان ایران (اسرا) قدمهاي موثرتر و ماندگارتري براي ارتقاي سلامت روان جامعه برداريم.
دكتر سيدحسن هاشمي در نشست انجمن سلامت روان ايران (اسرا) ضمن ابراز خرسندي از تشكيل اين انجمن و ضرورت حمايت و كمك به ساماندهي حوزه سلامت روان گفت:يكي از مشكلات حوزه سلامت روان، موضوع «جایگاه » و ساختار سازماني اين حوزه در وزارت بهداشت است كه البته این موضوع و ابلاغ بخشنامه ،چاره همه مشکلات نیست.
وزیر بهداشت افزود: آنچه كه در رفع مشكلات سلامت روان و اهميت آن نقش دارد، انجام مطالعات متعدد در حوزه سلامت روان جامعه است كه در اين زمينه حمايت و تامين اعتبار و تخصیص بودجه پژوهشهاي مورد نظر از سوي معاونت تحقيقات فنآوري وزارت بهداشت ضروري است.
دكتر هاشمي یادآور شد : انجام تحقيقات در حوزه سلامت روان ، نتايج و خروجی تحقيقات و اطلاعرساني مشكلات جامعه در این بخش، منجر به اقناع مسئولين و اقدام آنها براي رفع مشکلات اين حوزه ميشود.
وزير بهداشت خاطرنشان كرد: در حوزه سلامت روان ابتدا بايد نگاه مردم و مسئولين را با ارائه اطلاعات مستمر به آنها تغيير داد.
دكتر هاشمي با اشاره به عدم همكاري بين بخشهاي ارائه دهنده خدمات سلامت روان كه مورد اشاره يكي از اعضاي انجمن سلامت روان بود، بر ضرورت رفع موازيكاريها و يك پارچه شدن فعاليتها تاكيد كرد و گفت: در حال حاضر برخي از ماموريتهاي سازمان بهزيستي مربوط به حوزه سلامت بوده و عكس اين قضيه نيز صادق است و بايد تصديگريها را در این زمینه به ديگران واگذار كنيم.
وزير بهداشت تصريح كرد: اگر همان طور كه مقام رهبري در ابلاغ سياستهاي كلي سلامت بر توليت نظام سلامت توسط وزارت بهداشت تاكيد كردهاند، توليت در اختيار این وزارتخانه باشد بسياري از مشكلات رفع ميشود.
دكتر هاشمي درخصوص ساختار حوزه سلامت روان در وزارت بهداشت خطاب به اعضاي انجمن سلامت روان ايران گفت: وزارت بهداشت آمادگي دارد كه اين ساختار را با تصميم واقعبينانه و كاربردي شما و جلب حمايتهاي معاونت های توسعه، بهداشت ، درمان، پژوهش و آموزش این وزارتخانه به منظور ارتقاي سلامت روان تغيير دهد.
وزير بهداشت همچنين به حضور و كمك بخش خصوصي در ايجاد تختهاي روانپزشكي اشاره كرد و
گفت: درخواست براي ايجاد تخت روانپزشكي نياز به مجوز ندارد و از طريق بانكها ميتوان فرصتها براي كمك به اين حوزه را فراهم آورد و همه بايد براي تقويت حوزه سلامت روان كمك كنيم.
وزير بهداشت با اشاره به اهميت شبكههاي بهداشتي در حوزه سلامت روان گفت: همه ايرانيان بايد تحت پوشش شبكهها قرار گيرند و برايشان پرونده الكترونيك سلامت تشكيل شود و اگر هر تولد زنده را در شبكه ثبت و وضعيت سلامت وي را پيگيري كنيم ميتوانيم با مداخله به موقع، در پيشگيري و كنترل بيماريها عمل نماييم و اين اقدام در دستور كار وزارت بهداشت است.
دكتر هاشمي گفت: عزم وزارت بهداشت در كمك به حوزه سلامت روان جامعه جدي است و ما خود را جدا از انجمن سلامت روان نميدانيم و اميدوار هستيم با كمك يكديگر و مشاركت جدي و فعالانه شما قدمهاي موثرتر و ماندگارتري براي ارتقاي سلامت روان جامعه برداريم.
وزير بهداشت در پايان ضمن تشكر از نقطهنظرات تك تك اعضاي انجمن سلامت روان و استقبال از تشكيل جلسه با اعضاي اين انجمن گفت: اميدواريم با كمك و پيگيريهاي شما گامهاي موثري در اين حوزه برداريم.
گفتني است در اين جلسه ضمن معرفي انجمن سلامت روان ايران (اسرا) كه به تازگي در وزارت كشور به ثبت رسيده است گزارشي از اقدامات اين انجمن و آخرين وضعيت سلامت روان در کشور در حضور وزير بهداشت ارائه شد.
Tags: نظام سلامت, انجمن سلامت روان ایران, وزارت بهداشت
منبع: ایردن | وبدا
مطالب مرتبط: مشکلات روانی؛ خیلیها مقاومت می کنند